Translate site

Alkoholtillstånd, tobak, folköl och läkemedel

Lindesberg har sedan 1995 arbetat tillsammans med länets norra kommuner (Nora, Ljusnarsberg och Hällefors) för en enhetlig alkoholtillsyn. Idag finns alkoholhandläggaren i Lindesberg och ansvarar för alla fyra kommuner. Det finns också kontaktpersoner i kommunerna för frågor och svar.

Alkoholtillsynens huvudinriktning är att skapa en förutsägbarhet för etableringar och för att bidra till folkhälsan. Detta är ett sätt att få seriösa och långvariga entreprenörer i kommunerna och skapa en god krogkultur.

När behövs en ansökan om serveringstillstånd genomföras?

Tillstånd krävs vid varje form av servering av alkoholhaltiga drycker (ej lättöl) när det sker en ersättning (betalning) av dessa. Det kan också vara vid till exempel entréavgifter och andra ersättningsmetoder. För att få servera alkoholdrycker krävs det enligt lagen ett serveringstillstånd, oavsett om det handlar om permanent försäljning eller ett tillfälligt arrangemang.

Även för slutna sällskap krävs det tillstånd om det inte handlar om försäljning till självkostnadspris. För vidare information om hur ansökan och tillsyn genomförs finns den i de riktlinjer som tagits fram. Riktlinjerna hittar du på sidan Alkoholservering.

Tobak och Läkemedel

Du kan läsa mer om anmälan om tobak, receptfira läkemedel samt folköl på sidan Tobak, folköl och läkemedel.

Uppdaterad: 2017-01-24 

Sidansvarig: Alicia Kjellarsson tfn: 0581-811 17

Kontakt

Restauranginspektör och
tillståndshandläggare

Johannes Glanz
0581-815 31