Translate site

Flytta till Lindesberg

Intresserade bosättare till Lindesberg


Antingen om ni väljer att hyra lägenhet, köpa begagnade hus eller bygga egen ny villa så finns alla möjligheter i Lindesberg. Ta kontakt med bostadsföretagen när det gäller lägenheter. Väljer ni att köpa befintliga villor tar ni kontakt med mäklare. Vill ni bygga nytt så finns det tomter i hela Lindesbergs kommun, kontakta oss så får ni veta var dessa tomter är belägna.

Närhet och trygghet


I vår kommun bor cirka 23 000 människor. Det är nära till Lindesbergs lasarett som erbjuder både akut och planerad sjukvård.
Tätorterna i kommunen har
  • vårdcentral
  • äldreboende
  • förskola
  • grundskola.

I Lindesberg finns gymnasieskolan, Lindeskolan samt vuxenutbildningen Masugnen som svarar för utbildningar upp till högskolenivå.

Bra kommunikationer


Bra kommunikationer gör att det är lätt att bo här och arbeta på annan ort. Med Tåg i Bergslagen tar det bara cirka 30 minuter från Lindesberg till Örebro central, från Frövi endast 13 minuter.

Service och miljö


Fritids- och kulturaktiviteter är viktiga för alla i en familj, stora som små. Här finns över 300 aktiva föreningar, tre ishallar, golfbana, travbana, äventyrsbadet Energikällan och Lindesberg Arenalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vår kombinerade evenemangs- och idrottsarena.

Vi satsar just nu på stadsmiljön i Lindesbergs stad med planteringar av fler lindar och en säkrare trafik. Strax utanför staden finns den unika Bergslagsnaturen, och med över 450 sjöar och en hel del skog så finns det stora möjligheter för friluftsliv och rekreation.

Uppdaterad: 2012-04-02 

Kontakt

Anne Resare
0581-811 62